Gazdaképző

MEGVOLT AZ ELSŐ SZINTVIZSGA
…és mindenkinek sikerült.
A vizsgáztatók elismeréssel nyilatkoztak a saját erőből eddig elért tangazdasági eredményeinkről és gratuláltak a látottakhoz, tapasztaltakhoz.

GRAFFITI A TANYÁN
A stílusos falfestést a diákok készítették.

 

MIÉRT LEGYÉL GAZDÁLKODÓ? Mert szükség van rád!
Oktatócsomagot találsz itt: https://ec.europa.eu/agriculture/teachers-pack/index_hu

DE: inkább gyere hozzánk tanulni!

 

MÁRCIUS 21., KEDD 8-11:
a szakközépiskolában is várjuk az érdeklődőket nyílt napunkon.

Gazda, kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó, kertész
szakokat hirdettünk meg, melyre 25 év alatt folyamatosan lehet jelentkezni nappali képzésben.

Komoly összegű (akár 35.000 Ft) ösztöndíjat is kaphat a diák szaktól függően.
Kérdéseidre választ kapsz, az épülő, szépülő tangazdaságot is megtekintheted, ha eljössz.

 

Ideiglenes felvételi lista 2017. március

NAPPALI KÉPZÉSEINK  2017

dsc_0859Kód: 0001 Gazdaképzés
OKJ szám: 34 621 01
Felvehető létszám: 20 fő

Kód: 0002 Kertész
OKJ szám: 34 622 02
Felvehető létszám: 10 fő

Kód: 0003 Kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátó
OKJ szám: 34 541 08
Felvehető létszám: 10 fő
Ösztöndíj lehetőséggel!

3 évfolyamos szakközépiskolai képzés érettségi nélkül.
Belépési feltétel: befejezett alapfokú iskolai végzettség.

Felvételi követelmény: tanulmányi eredmények alapján egészségügyi pályaalkalmassági követelményeknek megfelelés szükséges. A felvételi eljárás során vallási, világnézeti, felekezeti elkötelezettséget is figyelembe vesszük.

1. A jelentkezők általános iskolai tanulmányi eredményeinek beszámítása: (70 pont)
A gazdaképzésre jelentkezőknél az alábbi 7. év végi és 8. félévi tantárgyi eredményeket összegezzük: matematika, történelem, magyar nyelv és irodalom, idegen nyelv, biológia, technika és életvitel.

2. Szóbeli meghallgatás (50 pont)
A szóbeli meghallgatás, ismerkedő beszélgetés, melynek során vizsgáljuk a munkához való hozzáállást, az állatokkal való kapcsolatot, a gazdálkodási hátteret / szándékot. Valamint a jelentkező vallási elköteleződéséről is teszünk fel kérdéseket. A szóbeli meghallgatás 2017. február 23-án lesz. Pótfelvételi meghallgatás: március 2-án (kizárólag alapos indok esetén).

Kiértesítés postázása a felvételi eredményéről: 2017. április 26-ig.
(Az általános iskoláknak és a családoknak = hivatalos végeredmény.)

A képzésre tanulási és figyelemzavarral küzdő tanulók is jelentkezhetnek, akik integráltan oktathatók. A jelentkezési laphoz a szakértői véleményt csatolni kell. Jelentkezésükkor vizsgáljuk – szaktól függően – az állatgondozáshoz való hozzáállást.

Kollégiumi ellátás nincs, de igény esetén szálláskeresésben közreműködünk.

GAZDA:  A gazda általános mezőgazdasági szakismerettel, a mezőgazdasági munkák végzéséhez szükséges elméleti, fizikai és gyakorlati felkészültséggel, vállalkozói tevékenységhez szükséges alapismeretekkel is rendelkező mezőgazdasági szakember, aki a mezőgazdasági termelési munkákat gazdaságos, környezetkímélő technológiákkal képes elvégezni.

KERTÉSZ: A kertész feladata szőlő- és gyümölcsültetvények létesítése, zöldségnövények szaporítása, telepítése. A szőlő-, a gyümölcs- és a zöldségtermesztésben fizikai erőkifejtést is igénylő termelési tevékenység végzése, a tevékenység végzésével kapcsolatos gépek üzemeltetése, az előállított termékek betakarítása, tárolása és értékesítése. A szakképesítés megszervezése lehetővé teszi önálló vállalkozás indítását a vállalkozásról szóló hatályos jogszabályok rendelkezései alapján.A szakkepesites.hu tartalma

KISTERMELŐI ÉLELMISZERELŐÁLLÍTÓ, FALUSI VENDÉGLÁTÓ: Kistermelői élelmiszerelőállítóként komplex feladatokat végez. Tevékenységi körének megfelelően az alapanyag előállításán keresztül a feldolgozáson át, az elkészített élelmiszer értékesítéséig. A tevékenység során figyelembe veszi környezetének hagyományait, a tájegység jellegéből adódó egyedi
lehetőségeket.

NYÍLT NAP A SZAKKÖZÉPISKOLÁBAN

_dsc19022016. november 25., péntek 11.00 óra
Tájékoztatás a gazdaképzésről és a további tervekről.
A 2017-es új képzéseink bemutatása: kertész, kistermelői élelmiszer előállító, falusi vendéglátó.
Kötetlen beszélgetés keretében a diákoktól és a pedagógusoktól lehet kérdezni. Közösen a tangazdaságot is megtekintik a vendégek. Szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket, diákokat!

Egy nap a gazdaképzőben – diák szemmel:

 

szorolap2gyerek

 

szorolap1szulo

2016.09.01.: Elindultunk!

Az első évfolyamunkon tizennyolc tanuló tanuló kezdte meg a képzést, köztük általános iskolából érkező tovább tanulók és pályát váltók is. A lányok többen vannak.  Mezőkövesd, Szomolya, Mezőszemere, Tard, Emőd, településekről járnak iskolába. Kollégista is van, aki Bózsváról érkezett és van, aki Gyuláról. Az első évben még az elmét a több, de sokat vannak a szabadban is. Íme néhány kép az első hetekről – a teljesség igénye nélkül – : csapatépítés, szakmai kirándulás, tangazdaság alakítás, édesburgonya palántázás…

dsc_0814dsc_0770

20161015_114802 20161015_120218 20161015_12023220161015_114758dsc_0857dsc_0860

Középiskolai beiratkozás 2016-2017 tanévre

Időpont: 2016. június 23., csütörtök, 15.00-16.30
Helyszín: Forrás Óvoda Mezőkövesd, Mártírok u. 10., bejárat az épület hátsó bejáratánál

Szükséges dokumentumok:
– Befejezett iskolai végzettségről bizonyítvány, igazolás
– Személyigazolvány
– TAJ kártya
– Lakcím kártya
– Diákigazolványhoz “NEK” igazolás*
– Amennyiben van, a legutóbbi szakértői bizottsági vizsgálat szakvéleménye
– Amennyiben van, kedvezményre jogosító igazolás ((pl. rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről, érvényes önkormányzati határozat)
– Amennyiben van, tartós betegségről orvosi igazolás

Eredeti dokumentumok szükségesek, amit lemásolunk, illetve ezek másolata is megfelel, ha hozza a szülő, kivétel a bizonyítvány, amit kérünk leadni és az első befejezett tanév végén kapnak vissza a tanulók.

Szükséges lesz további dokumentum, nyilatkozat (tankönyvigénylés, adatok, étkezés, fotó/videó hozzájárulás, lovaglás, művészeti képzés) helyszínen történő kitöltésére is.

A beiratkozást, majd a tanuló elektronikus rendszerben történő rögzítését követően lesz lehetőség arra, hogy iskolalátogatási igazolást kérhessenek a szülők. Ez többek között az utazási bérletek intézéséhez is szükséges lesz majd. Az igazolásra vonatkozó igényeket kérjük jelezni a beiratkozáskor, illetve a későbbiekben az iskolatitkárral lehet egyeztetni erre vonatkozóan.

* A diákigazolvány igénylést (ami ingyenes)  a szülő indítja el az illetékes okmányirodában még a beiratkozás előtt (gyermeket is vinni kell magukkal) és az igénylésről kiállított ún. “NEK” lapot hozzák magukkal. Ez szükséges ahhoz, hogy a tanulónak az intézmény megkérje elektronikusan a diákigazolványt, ami várhatóan tanévkezdésre elkészülhet.

Felvételi ideiglenes rangsor: Gazdaképzés 2016