DIGITÁLIS NAPLÓ

Lépések a vészhelyzet kihirdetését követően…

Péntek-Szombat-Vasárnap: Agyalás, egyeztetés, Gergő létrehoz egy új digitális felületet. Címe: tananyag.forrassuli.hu. Tájékoztatjuk a szülőket, megkezdik a tanulói e-mail címek és skype nevek létrehozását.

Hétfő: Együtt a tanári csapat. Igazgatói bátorítás, biztatás, nagy lélegzetvétel, ötletelés, lelkesedés. Csapjunk bele! Elkezdődik a tanagyagok feltöltése a felületre.

Kedd: Folyamatos a digitális tananyagok feltöltése egy hétre előre, (szegény Gergő!), az összes tankönyvvel, és a dolgozatokkal. Elindul az eredeti órarend szerinti skype órák megtartása! HURRÁ! Kicsit döcögős, fejlődés előtt áll, de a miénk! Egyszerre, együtt tanul szülő, gyerek, tanár.

Szerda: Csatlakoznak skype oktatási rendszerünkhöz a művészeti képzések is! Elindult a szolfézs, vannak egyéni hangszeres és képzős foglalkozások. A tanárok a skype órákon továbbra is használják és tanulják használni az iskolában már megismert digitális eszközöket. A tapasztaltabbak a Redmenta, wordwall, learningapps, kahoot, okosdoboz útvonalon szörfölnek, vagy megosztják az írható táblaképüket open sancore segítségével, és további egyéni megoldásokat is alkalmaznak. E mellett továbbra is tartjuk az áhitatokat, oldunk meg csoportos feladatokat, éneklünk, rajzolunk, és még mozgunk is, hogy a sok ülés hatását ellensúlyozzuk. Bár elmaradt a mára tervezett Nyílt Nap, új szintre emelkedett a kapcsolattartás a szülőkkel, hisz aki otthon van a gyerekével, gyakorlatilag minden órán részt vesz.

Csütörtök: A munka folytatódik. Együtt tartjuk a csoportokat, beszélgetünk, tehermentesítjük a szülőket, és nyugalmat teremtünk a gyerekeknek. Minden tökéletes? Nem, de dolgozunk és dolgozunk rajta. Könnyű, egyszerű? Nem, de vannak sikerélmények, minden és mindenki alakul és holnap már péntek…

Köszönjük szülők! Hajrá gyerekek! Gratulálunk kolleganők és kollegák! Tartsatok ki!