II. OTTHONI DALLAMOK ORSZÁGOS ONLINE FURULYAVERSENY

II. OTTHONI DALLAMOK ORSZÁGOS ONLINE FURULYAVERSENY

Figyelem!

Az iskolák újranyitását figyelembe véve, a nevezési határidő április 21. lesz. Rengetegen írtak és hívtak minket, ezért döntöttünk így. Szeretnénk tájékoztatni mindenkit, hogy a zenei kíséret megletéte vagy nem léte, nem befolyásolja a zsűri értékelését. Köszönjük!

Amennyiben az iskolák bezárására vonatkozó szigorítások meghosszabbításra kerülnek, természetesen eltekintünk a kíséretes darabok kérését illetően. Ez esetben az értékelésünket nem befolyásolja az, ha a versenyző minden darabját szólóban játssza.

A nevezés díjtalan!

Nevezési feltételek: 

 • Nevezési lap hiánytalanul kitöltve
 • Videófelvétel : Kérjük, hogy egy videót készítsenek, amiben két darabot mutasson be a versenyző. A videófelvételt okostelefonnal vagy videókamerával is elkészíthetik. 
  A felvételeket kérjük töltsék fel a YouTube videómegosztó portálra, majd a nevezési lapon a megfelelő helyre másolják be a videó linkjét. Fontos, hogy a két darabot egymást követően rögzítsék, mivel egy versenyző csak egy beküldött videóval vehet részt a versenyen. (A videót úgy is elkészíthetik, hogy két külön felvételt vágnak össze. Ez esetben a vágás csak a két műsorszám között történhet.)
  A felvétel címének kérjük a következőket megadni: versenyző neve, korcsoportja. 
  A videó minősége nem befolyásolja a verseny értékelését. 
 • Egyéb: A versenyen kizárólag barokk furulyával szerepelhetnek a versenyzők. Kérjük, hogy versenyhez megfelelő öltözékben szerepeljenek a gyerekek.

  Felső korhatár a verseny utolsó napjáig be nem töltött 22 év. A versenyen nem vehet részt az a növendék, aki furulya tanszakon, művészeti szakképzést folytató szakiskola vagy szakközépiskola tanulója, illetve művészeti felsőoktatási intézmény hallgatója, vagy korábban hallgatója volt.

 • Információ: A versennyel kapcsolatos további információkat ezen az oldalon ill. az Otthoni Dallamok facebook oldalon lehet majd megtekinteni. https://www.facebook.com/Otthoni-dallamok-hivatalos-oldala-111769154067044/

Kérdések esetén az alábbi elérhetőségeken lehet érdeklődni: [email protected]

Az eredményhirdetés az Otthoni Dallamok facebook oldalon történik majd a zsűritagok élő bejelentkezésével vagy egy előre felvett és feltöltött videó bejegyzés formájában.  

A verseny során a szakmai zsűri dönt 1.2.3. hely odaítéléséről, illetve különdíjakról. A díjakat és az okleveleket postai, illetve elektronikus úton fogjuk elküldeni a nyertesek részére.

Művek: Nincs kötelező darab. Az első három korcsoportnál kikötés , hogy az egyik mű szóló, a másik pedig zongorakíséretes legyen. 

A negyedik és ötödik korcsoport versenyzői pedig az egyik művet szoprán, a másikat pedig alt/szopraninó furulyán adják elő. Itt nincs kikötés a szóló és a kíséretes darabokat illetően. 

Korcsoportok:

 1. Korcsoport: általános iskola 1-2. o. 
 2. Korcsoport: általános iskola 3- 4. o. 
 3. Korcsoport: általános iskola 5-6. o.
 4. Korcsoport: általános iskola 7-8. o 
 5. Korcsoport: középiskola 9-10. o
 6. Korcsoport: középiskola 11. o-tól

Kérdés esetén hívható: Garamvölgyi-Bene Beáta
Tel: +36 30 933 6811