I. OTTHONI DALLAMOK ORSZÁGOS ONLINE HEGEDŰVERSENY

I. OTTHONI DALLAMOK ORSZÁGOS ONLINE HEGEDŰVERSENY

Figyelem!

Az iskolák újranyitását figyelembe véve, a nevezési határidő április 21. lesz. Rengetegen írtak és hívtak minket, ezért döntöttünk így. Szeretnénk tájékoztatni mindenkit, hogy a zenei kíséret megletéte vagy nem léte, nem befolyásolja a zsűri értékelését. Köszönjük!

Amennyiben az iskolák bezárására vonatkozó szigorítások meghosszabbításra kerülnek, természetesen eltekintünk a kíséretes darabok kérését illetően. Ez esetben az értékelésünket nem befolyásolja az, ha a versenyző minden darabját szólóban játssza.

A nevezés díjtalan!

Nevezési feltételek: 

 • Nevezési lap hiánytalanul kitöltve
 • Videófelvétel :Kérjük, hogy egy videót készítsenek, akkor is ha két darabot mutat be a versenyző. A videófelvételt okostelefonnal vagy videókamerával is elkészíthetik. 
  A felvételeket kérjük töltsék fel a YouTube videómegosztó portálra, majd a nevezési lapon a megfelelő helyre másolják be a videó linkjét. Fontos, hogy a két darabot egymást követően rögzítsék, mivel egy versenyző csak egy beküldött videóval vehet részt a versenyen. (A videót úgy is elkészíthetik, hogy két külön felvételt vágnak össze. A vágás csak a darabok között engedélyezett.)
  A felvétel címének kérjük a következőket megadni: versenyző neve, korcsoportja. 
  A videó minősége nem befolyásolja a verseny értékelését. 
 • Egyéb:Kérjük, hogy versenyhez megfelelő öltözékben szerepeljenek a gyerekek.

  Felső korhatár a verseny utolsó napjáig be nem töltött 22 év. A versenyen nem vehet részt az a növendék, aki vonós tanszakon, művészeti szakképzést folytató szakiskola vagy szakközépiskola tanulója, illetve művészeti felsőoktatási intézmény hallgatója, vagy korábban hallgatója volt.

 • Információ: A versennyel kapcsolatos további információkat ezen az oldalon ill. az Otthoni dallamok hivatalos facebook oldalon lehet  https://www.facebook.com/Otthoni-dallamok-hivatalos-oldala-111769154067044/

Kérdések esetén az alábbi elérhetőségeken lehet érdeklődni: [email protected]

Az eredményhirdetés az Otthoni dallamok hivatalos facebook oldalon történik majd.

A verseny során a szakmai zsűri dönt 1.2.3. hely odaítéléséről, illetve különdíjakról. A díjakat és az okleveleket postai, illetve elektronikus úton fogjuk elküldeni a nyertesek részére.

Művek: Nincs kötelező darab. A 1.és 2. korcsoportban egy tetszőleges darabot kérünk, a 3.4.5.korcsoportban pedig egy szóló (etűd) és egy kíséretes darabot adjanak elő a versenyzők.

A korcsoportok:

 1. Korcsoport: zeneiskola előképző és 1. osztály
 2. Korcsoport: zeneiskola 2. osztály
 3. Korcsoport: zeneiskola 3.-4.osztály
 4. Korcsoport: zeneiskola 5.-6.osztály
 5. Korcsoport: továbbképző osztályok

Kérdés esetén hívható: Garamvölgyi-Bene Beáta
Tel: +36 30 933 6811