Tájékoztatás a „távoktatásról” a Forrás Iskolában

Kedves Szülők!

Fontos lenne azt kommunikálni a gyerekekkel, hogy nem szünet, hanem iskola van, azaz tanulni kell, mi pedig tanítani is szeretnénk. Úgy készülünk, hogy a tanév végéig ez a rendszer fog maradni, tehát mindenkinek több hónapra kell berendezkednie. A most kialakítás alatt lévő új rendszerünket mindannyiunknak tanulnunk kell, a menet közben jelentkező hibákat törekszünk kezelni.

Mivel eltérő családi helyzetek vannak (otthoni eszközpark vagy annak hiánya, internet sebessége, felügyelet megoldása, más-más a gyermekek életkora, feladathoz való hozzáállása stb.) nem lehet egy mindenki számára egységes rendszert kialakítani. Egy nagyobb, általános rendszert kívánunk felállítani, és amennyire lehet az egyéni igényeknek megfelelően rugalmasan alkalmazni.

Elkötelezettek vagyunk a minőségi oktatás iránt, ezért a tantestületünk az alábbi döntést hozta:

Elsődlegesen:
Létrehoztunk egy felületet https://tananyag.forrassuli.hu/, ahová a pedagógusok feltöltik egy adott hétre a tananyagot az órarend szerint. Itt minden gyermek saját osztálya szerint ismerje meg az arra a hétre elsajátítandó tananyagot. Ezen a felületen minimális egyéb segítségadást is tervezünk.

Másodlagosan:
Ezenkívül skype segítségével szeretnénk órákat online tartani. Ez azt jelenti, hogy a normál órarend A és B hete alapján (most B hét van) az adott szaktanár a tanóra kezdésekor felhívja skype-on az osztályt, ahová reménység szerint mindenki be tud jelentkezni online. Ennek a rendszernek a felállításán dolgozunk jelenleg. Az óra –és csengetési rend a https://www.forrassuli.hu/letoltheto-dokumentumok/ linken érhető el.

A skype-ot főként ismeret átadásra használnánk a sok résztvevő miatt, a számonkérést más módon fogjuk megoldani. Természetesen ez a rendszer nem alkalmas a szakképzés gyakorlati ismereteinek átadására, valamint az első osztályosoknál is nehézségeket jelenthet, valamint a készségtárgyakra (pl. testnevelés) is megoldást kell találnunk. Szándékunk szerint ezen a héten minden évfolyamra folyamatosan összeáll a rendszer. Mindenki folyamatosan figyelje napoként többször is a honlapot.

A kapcsolattartás az internetes (facebook, facebook osztálycsoportok, honlap stb…) lehetőségen túl a telefon és postaküldemény formájában is történni fog, akiknek csak ez lesz a megoldás.

Tehát, ha valaki nem tud még/vagy később sem skype-olni, akkor is kell tanulnia, készülnie a gyermeknek.

Kérjük, a gyerekek ne látogassák egymást, ne szervezzenek maguknak iskolán kívüli közös eseményeket. Bizonytalan ideig a kapcsolattartás más módját részesítsék előnyben.

A hírekkel, információkkal folyamatosan jelentkezünk. Köszönjük az együttműködést!

Emlékeztetőül tanévünk bibliai verse: Krisztus beszéde lakozzon bennetek gazdagon… Kolossé 3,16
Tavalyi pedig ez volt: Ne félj, csak higgy! Márk 5,36

 

Guba István intézményvezető