Felvételi tájékoztató

Felvételi tájékoztató

Játék három lépésben. Játssz velünk!

  1. Küldj egy motivációs levelet ([email protected]) arról, hogy miért érdekelne bármelyik képzésünk!
  2. Oszd meg a videónkról szóló bejegyzésünket (www.facebook.com/FORRAS.O.K) ismerőseid között!
  3. Gyere el a szóbeli meghallgatásra 2021.március 3-án!

A motivációs levélért 0-100 pontig kaphatsz pontot, megosztásaid egy-egy pontot érnek. Saját oldaladon csak napi egy megosztást számolunk, de oszthatod csoportokban is. A intézmény közösségi oldalán szereplő rögzített bejegyzést kell megosztanod, amely tartalmazza a “Forrás O.K.: A termőföldtől az asztalig” című kisfilmünket is.

A tanév végéig, 2021. június 15-ig legtöbb pontot szerző diák, aki megjelent a szóbeli elbeszélgetésen egy LENOVO Tab M8 8″ 32GB tablettel lesz gazdagabb.

 

 

 

 

A 2021/2022-es tanévre meghirdetett képzéseink és férőhelyek:

Képzéseink, melynek során már az iskolai évek alatt is nem kevés pénzt kereshetsz:
Mennyit? Tájékoztatás itt: Szakképzés? Pénzkereset!

  • GAZDA
  • KERTÉSZ
  • KISTERMELŐI ÉLELMISZERELŐÁLLÍTÓ

Férőhelyek: a 9. évfolyamra összesen 28 főt veszünk fel.

Érdeklődés az iskolai 70/492-8471-es telefonszámon vagy emailben: [email protected]

Kód: 001 Gazda

Kód: 003 Kertész

Kód: 002 Kistermelői élelmiszer-előállító

3 évfolyamos szakközépiskolai képzés érettségi nélkül.

Belépési feltétel: befejezett alapfokú iskolai végzettség.

Felvételi követelmény: tanulmányi eredmények alapján egészségügyi pályaalkalmassági követelményeknek megfelelés szükséges. A felvételi eljárás során figyelembe vesszük a vallási, világnézeti, felekezeti elkötelezettséget is.

1. A jelentkező általános iskolai tanulmányi eredményeinek beszámítása: (70 pont).

A képzésekre jelentkezőknek az alábbi 7. év végi és 8. félévi tantárgyi eredményeit összegezzük: matematika, történelem, magyar nyelv és irodalom, idegen nyelv, biológia, technika és életvitel.

2. Szóbeli meghallgatás (50 pont).

A szóbeli meghallgatás, ismerkedő beszélgetés, melynek során vizsgáljuk a munkához való hozzáállást, az állatokkal való kapcsolatot, a gazdálkodási hátteret / szándékot. A jelentkező vallási elköteleződéséről is teszünk fel kérdéseket.

A szóbeli meghallgatás 2021. március 3-án, szerda 8.00 órától-11.00 óráig, Tardon lesz. Pótfelvételi meghallgatás kizárólag alapos indok esetén: egy hét múlva március 10-én, szerdán 8 órától Tardon.

A felvételi eredményéről 2021. április 30-ig értesítjük az iskolákat és a jelentkezőket.

A képzésekre azon tanulási és figyelemzavarral küzdő tanulók is jelentkezhetnek, akik integráltan oktathatók. A jelentkezési laphoz a szakértői véleményt csatolni kell. Jelentkezésükkor vizsgáljuk – szaktól függően – az állatgondozáshoz való hozzáállást.

A tanuló családja az intézménybe jelentkezéssel tudomásul veszi, hogy előzetes, előre egyeztetett, kölcsönösen megfelelő időpontban ismerkedő családlátogatásra mennek az intézmény képviselői – iskolalelkész, leendő osztályfőnök – a családhoz.

GAZDA: A gazda általános mezőgazdasági szakismerettel, a mezőgazdasági munkák végzéséhez szükséges elméleti, fizikai és gyakorlati felkészültséggel, vállalkozói tevékenységhez szükséges alapismeretekkel is rendelkező mezőgazdasági szakember, aki a mezőgazdasági termelési munkákat gazdaságos, környezetkímélő technológiákkal képes elvégezni.

KERTÉSZ: A kertész feladata szőlő- és gyümölcsültetvények létesítése, zöldségnövények szaporítása, telepítése. A szőlő-, a gyümölcs- és a zöldségtermesztésben fizikai erőkifejtést is igénylő termelési tevékenység végzése, a tevékenység végzésével kapcsolatos gépek üzemeltetése, az előállított termékek betakarítása, tárolása és értékesítése. A szakképesítés megszerzése lehetővé teszi önálló vállalkozás indítását a vállalkozásról szóló hatályos jogszabályok rendelkezései alapján.

KISTERMELŐI ÉLELMISZER-ELŐÁLLÍTÓ: Kistermelői élelmiszer-előállítóként komplex feladatokat végez. Tevékenységi körének megfelelően az alapanyag előállításán keresztül a feldolgozáson át, az elkészített élelmiszer értékesítéséig. A tevékenység során figyelembe veszi környezetének hagyományait, a tájegység jellegéből adódó egyedi lehetőségeket.