Jelentkezés

Jelentkezés

A 2020/2021-es tanévre a rendkívüli felvételi eljárásban meghirdetett férőhelyek képzésenként a következők:

Szabad helyek:

  • GAZDA: 16 fő
  • KERTÉSZ: 5 fő
  • KISTERMELŐI ÉLELMISZERELŐÁLLÍTÓ: 5 fő

Az érdeklődő jelentkezők a 70/4928470-es telefonszámon Guba István intézményvezetővel vegyék fel a kapcsolatot.

Emailben: forrasigazgato@gmail.com

Kód: 0001 Gazda
OKJ szám: 34 621 01
Felvehető létszám: 20 fő

Kód: 0002 Kertész
OKJ szám: 34 622 02
Felvehető létszám: 10 fő

Kód: 0003 Kistermelői élelmiszer-előállító
OKJ szám: 34 541 08
Felvehető létszám: 10 fő

3 évfolyamos szakközépiskolai képzés érettségi nélkül.

Belépési feltétel: befejezett alapfokú iskolai végzettség.

Felvételi követelmény: tanulmányi eredmények alapján egészségügyi pályaalkalmassági követelményeknek megfelelés szükséges. A felvételi eljárás során figyelembe vesszük a vallási, világnézeti, felekezeti elkötelezettséget is.

  1. A jelentkező általános iskolai tanulmányi eredményeinek beszámítása: (70 pont).

A képzésekre jelentkezőknek az alábbi 7. év végi és 8. félévi tantárgyi eredményeit összegezzük: matematika, történelem, magyar nyelv és irodalom, idegen nyelv, biológia, technika és életvitel.

  1. Szóbeli meghallgatás (50 pont).

A szóbeli meghallgatás, ismerkedő beszélgetés, melynek során vizsgáljuk a munkához való hozzáállást, az állatokkal való kapcsolatot, a gazdálkodási hátteret / szándékot. A jelentkező vallási elköteleződéséről is teszünk fel kérdéseket.

A szóbeli meghallgatás 2020. március 4-én, szerdán 8.00 órától, Tardon lesz.
Pótfelvételi meghallgatás kizárólag alapos indok esetén: egy hét múlva március 11-én, szerdán 8 órától Tardon.

A felvételi eredményéről 2019. április 30-ig értesítjük az iskolákat és a jelentkezőket.

A képzésekre tanulási és figyelemzavarral küzdő tanulók is jelentkezhetnek, akik integráltan oktathatók. A jelentkezési laphoz a szakértői véleményt csatolni kell. Jelentkezésükkor vizsgáljuk – szaktól függően – az állatgondozáshoz való hozzáállást.

A tanuló családja az intézménybe jelentkezéssel vállalja, hogy a beiratkozást megelőzően egy istentiszteleten részt vesz az intézmény szellemi hátterét jelentő keresztény közösségben és tudomásul veszi, hogy előzetes családlátogatásra mennek az intézmény képviselői a családhoz.

GAZDA: A gazda általános mezőgazdasági szakismerettel, a mezőgazdasági munkák végzéséhez szükséges elméleti, fizikai és gyakorlati felkészültséggel, vállalkozói tevékenységhez szükséges alapismeretekkel is rendelkező mezőgazdasági szakember, aki a mezőgazdasági termelési munkákat gazdaságos, környezetkímélő technológiákkal képes elvégezni.

KERTÉSZ: A kertész feladata szőlő- és gyümölcsültetvények létesítése, zöldségnövények szaporítása, telepítése. A szőlő-, a gyümölcs- és a zöldségtermesztésben fizikai erőkifejtést is igénylő termelési tevékenység végzése, a tevékenység végzésével kapcsolatos gépek üzemeltetése, az előállított termékek betakarítása, tárolása és értékesítése. A szakképesítés megszerzése lehetővé teszi önálló vállalkozás indítását a vállalkozásról szóló hatályos jogszabályok rendelkezései alapján.

KISTERMELŐI ÉLELMISZER-ELŐÁLLÍTÓ: Kistermelői élelmiszer-előállítóként komplex feladatokat végez. Tevékenységi körének megfelelően az alapanyag előállításán keresztül a feldolgozáson át, az elkészített élelmiszer értékesítéséig. A tevékenység során figyelembe veszi környezetének hagyományait, a tájegység jellegéből adódó egyedi lehetőségeket.