Zeneművészet:

Garamvölgyi-Bene Beáta – tagintézmény vezető, furulyatanár – Harsány

A Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében végeztem furulya szakon. Férjemmel Harsányban élek, akárcsak az első iskolás növendékeim is, akikkel foglalkozni kezdtem diploma után. Öt év alatt sikerült a nulláról felépíteni egy népes és lelkes furulyázni vágyó gyerekcsapatot, akik azután is ragaszkodtak hozzám, hogy a Forrásba érkeztem. Az első hetekben itt szerzett benyomásaimat a következő gondolatokkal tudom összegezni: “Áldom az Istent, hogy itt lehetek, hogy egy lehetek közületek!” Az oktatói munkám mellett a Kárpátia Zenekar tagjaként muzsikálok sokat.

Kovács-Csiki Lilla – furulyatanár – Tard

Gyerekkorom óta tanulok furulyázni, és a zene szeretete egészen odáig elkísért, hogy elvégeztem a Bartók Béla Zeneművészeti Intézet furulya tanári szakját. Az elmúlt öt évben azt láttam és tapasztaltam, hogy a mai gyerekeknek egyre inkább szükségük van egy olyan foglalkozásra, ami lenyugtatja őket, fejleszti a koncentrációs képességüket, a szépérzéküket, a zenei hallásukat, és még rengeteg olyan tulajdonságot, ami most és később is a hasznukra válhat. A zenei tudás átadásán felül ezekre is törekszem a furulya órák során.

2019 től tanítok a Forrás Művészeti Iskolában.

Tarpai Mónika – furulya, fuvolatanárnő – Tard, Harsány

2015-ben végeztem a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán MA Fuvolatanár szakon. Már 2013 óta tanítom a zene szeretetére növendékeimet. Szívesen szervezek zenetáborokat, valamint kis tanítványaimmal gyakran veszünk részt versenyeken is szép eredménnyel, mivel a munkám a hobbim is egyben. Célom egy remek, jókedvű, lendületes kis furulya/fuvola tanszak kiépítése.

2020 szeptemberétől tanítok a Forrásban.

Petró Csaba, zongora – Harsány

A Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének hallgatója vagyok. Zenész családban nőttem fel, így rengeteg segítséget és iránymutatást kaptam az évek folyamán.
Nagyon fontos számomra, hogy az általam megszerzett tudást továbbadhassam, szeretek tanítani.
Arra törekszem, hogy a tanítványaim ne csak zeneileg fejlődjenek óráimon, hanem jól is érezzék magukat, és egy lelki többlettel menjenek haza.

2019 től tanítok a Forrás Művészeti Iskolában.

Petróné Nyíri Zsuzsanna, szolfézs – Harsány

1991 óta tanítok hegedűt és szolfézst a tiszaújvárosi Vándor Sándor Zeneiskolában, illetve 2020 szeptemberétől
óraadóként a Forrás Művészeti Iskolában. Három nagykorú fiunk közül kettő tanári pályára készül, a legidősebb, Csaba 2019-től tanít zongorát a Forrásban.

A tanári hivatás mellett a Miskolc-Avasi Református Gyülekezet Örömhír Kamaraegyüttesét irányítom és aktív tagja vagyok a Miskolci Nagycsaládos Egyesületnek. Remélem, munkámmal hozzájárulhatok a harsányi tagozat zenetanításban elért eredményeihez

Nyíriné Tatai Dorisz, kamarazene – Harsány

Zenei tanulmányaimat a Hevesi Zeneiskolában kezdtem, majd Budapesten folytattam a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában  és végül Miskolcon fejeztem be a Miskolci Egyetem Zeneművészeti Intézet hegedű szakán. Már főiskolai éveim alatt dolgoztam a Miskolci Nemzeti Színháznál, majd a diploma megszerzése után a Miskolci Szimfonikus Zenekar tagja lettem.

Nyíri Zsolt, hegedű – Harsány

Sajószentpéteren születtem 1974- ben, iskoláimat Miskolcon, illetve Szegeden végeztem. A diploma megszerzése után külföldön dolgoztam különböző zenekarokban. 2004-ben hazatértem, Miskolcon a Nemzeti színház zenekarának, 2007- től a Miskolci Szimfonikus Zenekar tagja vagyok.

A Forrás Művészeti Iskolában 2019- től tanítok.

Bodnár-Kremzer Gerda, szolfézs – Tard

Dezső Sándor, gitár – Tard

Majnár Tamás, szintetizátor, zongora – Tard

Képzőművészet:

Milodánovics Ágnes – Tard

“Hinni a csodákban, végigvinni a lehetetlent, végigjárni járatlan utakat, benézni a mélységbe, új szárnyakat építve új helyekre szállni, belesni a titkos ajtókon, és hatalmas kapuk hatalmas zárát kinyitni – mindezt a hit, a szeretet, a mesék, a gyermeki lét, és a művészet teszi lehetségessé. Hiszem, hogy a kéz fogja az ecsetet, és a szív fest. Éppen ezért minden munka egyszeri, megismételhetetlen, fantasztikus, belülről jövő csoda.”

Népi és gyermekjátékok tanszak:

Nagyné Csufor Szilvia Anett – Tard

Már azelőtt is tanított, hogy csatlakozott volna a tantestülethez. Három fiú édesanyja, és minden nap Noszvajról jön az iskolába. A nagykőrösi Tanítóképző Főiskolán végzett, mint tanító és hitoktató. Derűs, jó kedélyű munkatárs. Nemcsak az osztályát tanítja, hanem alsó tagozaton a népi játékok és néptánc elemeit is vele sajátítják el a gyerekek. Kreatív, szeret kézműveskedni. Egyházi közösségében kántori szolgálatot is ellát, de tanítónőként is szívesen énekel, zenél. Közreműködésével, szervezésével az iskolai rendezvények is sokkal színesebbek.

2000-ben néptánc oktatói oklevelet szerzett, több “Így tedd rá” módszertani kurzuson is részt vett. 2021 szeptemberétől az Alapfokú Művészeti Iskolában is oktatja a néptáncot. Jelenleg az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Népi gyermekjáték, gyermektánc és hagyományismeret- oktató szakának hallgatója.