A nagy család felnőtt tagjai

A jelenlegi törvény szerint, ha adott év augusztus 31.-ig betölti a kisgyermek a 3. életévét nincs tovább mese – legalábbis ebben a tekintetben nincs – be kell íratni az oviba. Ha pedig már mindenképpen oviba kell járni a gyermeknek – amit ki-ki természetesen, vagy esetleg némi tragédiaként él meg családi szinten -, akkor legalább már egy olyan közösségbe járjon a csemete, ahol egy “második családban” érezheti magát. A Forrás Ovinál jó helyen jár az aggódó anyuka is: itt igazi otthonosság és szerető felnőttek várják vegyes csoportjainkban. A csoportok létszáma: 24-25 gyermek.

A Szivárvány csoport „pásztorai”:

Kondás-Maróti Sarolta

Saci néni jelenleg óvodavezető-helyettes óvónőként segíti óvodánk életét. Korábban Győrben, egy hasonló elveken működő oktatási intézményben tanított alsó tagozatos gyerekeket. 2009 nyarán költözött Mezőkövesdre, és még ez év szeptemberében – a Forrás Iskolás tanulók szüleinek igényére megnyitották – akkori társával, Rózsáné S. Zsuzsa óvónővel – a Forrás Óvoda kapuit a kisebb csemeték előtt. Pár évig csupán egy csoportot nevelgettek, majd a megnövekedett igény miatt már két vegyes csoportra bővültek, újabb munkatársakkal. A közelmúltban elvégzett egy Játszóházvezetői képzést is. Kedvenc hangszere a zongora, de szeret gitározni, énekelni.

Réti Tünde

“ Az embernek az értelme terveli ki útját, de az Úr irányítja lépteit.” Példabeszédek 16:9

Tünde néni nem tervezett óvónő lenni, mint ahogy azt sem tervezte, hogy sok gyermeke szülessen, majd “ha nagy lesz”. De Isten úgy alakította az életkörülményeit, és úgy indította a szívét, hogy mindkét hivatásra a megfelelő időben kész legyen.

Erdélyben született, szerető családja gondoskodott róla, hogy tanulhasson, így biztatásukra előbb óvónői, majd magyar nyelv és irodalom szakos tanári oklevelet szerzett. Két évet dolgozott óvodában, négyet általános iskolában, de saját hét gyermeke születése után már úgy érezte, mellettük van a helye. Isten kegyelméből 13 évig otthon lehetett a gyermekeivel, de aztán elérkezettnek látszott az idő arra, hogy addigi kényelmes életmódjukat elhagyva,” először az Isten országát és az Ő igazságát” keresve, tovább lépjenek, új vizekre evezzenek.

Gyermekeik számára keresve a megfelelő iskolát, talált rá a Forrás Oktatási Központra, de akkor még nem gondolta, hogy nem csak haszonélvezője lesz az ottani munkának,- gyermekei révén- hanem ő maga is részt vehet ebben, azáltal, hogy az óvodáskorú gyermekeknek mutathatja be a Teremtő jóságát, szeretetét.

Anyaként bátorítani és támogatni szeretné a szülőket abban, hogy minél több minőségi időt töltsenek gyermekeikkel, óvónőként pedig arra törekszik, hogy a rábízott gyermekek minél több közvetlen tapasztalatot szerezzenek a teremtett világ szépségeiről.

Holdonner Anita

Anita dajka néni 2014 októberétől segíti a pedagógusok munkáját. Jól tudja kamatoztatni azt a sok tapasztalatot az oviban, amit három gyermeke mellett gyűjtött és folyamatosan gyűjt. Rendkívül gyakorlatias, jól szervez és rugalmas: bármire megkérheted – még az utolsó pillanatban is – biztos, hogy segíteni fog. Ahhoz, hogy teljes erőbedobással hasznosíthassa gyakorlati ismereteit az oviban, elvégzett egy dajka és egy gyógypedagógiai asszisztens képzést is.

A Bárányka csoport „pásztorai:

Sándor Jánosné

Kata óvó néni a mára már több évtizedes tapasztalatait a saját hat gyermekével kezdte. Nagyon szereti a gyerekeket 2018 őszétől dolgozik velünk. Ezt megelőzően tevékenykedett az ifjúságvédelem területén és eredményesen vezetett egy miskolci bölcsődét, míg hozzánk nem “csábítottuk.” Nagyon fontosnak tekinti, hogy már az óvodáskorúak is megtapasztalják Isten szeretetét.

Pető-Seres Enikő

Enikő néni Egerben végzett friss diplomás óvodapedagógusként. 2017. augusztusától ez az első munkahelye. A gyermekek számára ismerős óvó néniként tért vissza hozzánk, hiszen két hónapos gyakorlatát is nálunk töltötte már. Kedves, szolid természetével Enikő egy nagyobb nővért is megtestesít a gyerekek számára. Sok tapasztalatot szerzett már ovinkban és a pedagógus minősítést is eredményesen elvégezte.

Keresztes Szilvia

Szilvi néni Tardon kezdett az iskolában dolgozni, majd az óvodai második csoport indításakor került át a kicsik közé dajka néniként. Igazi “csendestárs” a munkatársai között. Pontosan és szorgalmasan végzi a háttér munkát, vagy szükség szerint ügyel, játszik a gyerekek között. Bár az ő lányai már nagyobbak, de nem felejtette el, mi mindenre van szüksége egy ovis korúnak, hogy jól érezze magát a bőrében.

Kaszó-Fényes Anita

Anita nėni Kárpátalján született. Ott óvodapedagógusként dolgozott 2 évig egy szórványfaluban. 2016-ban költöztek Magyarországra.

Mivel nagyon szeretett óvodában dolgozni, és hiányoztak neki a gyerekek, ezért a következő tavaszon elvégzett egy OKJ-s Óvodai Dajka képzést. 2021. májusa óta dolgozik ovinkban. Kedves, de határozott szemèlyisègèvel, szolgálatkėszsėgèvel munkája nagy segítséget jelent.