A nagy család felnőtt tagjai

A jelenlegi törvény szerint, ha adott év augusztus 31.-ig betölti a kisgyermek a 3. életévét nincs tovább mese – legalábbis ebben a tekintetben nincs – be kell íratni az oviba. Ha pedig már mindenképpen oviba kell járni a gyermeknek – amit ki-ki természetesen, vagy esetleg némi tragédiaként él meg családi szinten -, akkor legalább már egy olyan közösségbe járjon a csemete, ahol egy “második családban” érezheti magát. A Forrás Ovinál jó helyen jár az aggódó anyuka is: itt igazi otthonosság és szerető felnőttek várják vegyes csoportjainkban. A csoportok létszáma: 24-25 gyermek.

A Bárányka csoport pásztorai:

Kondás-Maróti Sarolta

Saci néni előbb óvónőként, majd sokáig tanító néniként nevelgette a csemetéket a szépre-jóra; most ismét a kisebbik korosztályt vette szárnyai alá. Több évtizedes tapasztalattal, rendkívül nyugodt, kiegyensúlyozott és kedvesen határozott, következetes személyiségével valahogy mindig sikerül elérnie a legjobbat a gyermekeknél. Kedvenc hangszere a zongora, de szeret gitározni, énekelni. Munkatársaival közösen elvégezték a népi játszóházi foglalkozásvezető képzést is.

Sándor Jánosné Kata

A mára már több évtizedes tapasztalatait a saját hat gyermekével kezdte. Nagyon szereti a gyerekeket 2018 őszétől dolgozik velünk. Ezt megelőzően tevékenykedett az ifjúságvédelem területén és eredményesen vezetett egy miskolci bölcsödét, míg hozzánk nem “csábítottuk.” Nagyon fontosnak tekinti, hogy már az óvodáskorúak is megtapasztalják Isten szeretetét.

Keresztes Szilvia

Tardon kezdett az iskolában dolgozni, majd az óvodai második csoport indításakor került át a kicsik közé dajka néniként. Igazi “csendestárs” a munkatársai között. Pontosan és szorgalmasan végzi a háttér munkát, vagy szükség szerint ügyel, játszik a gyerekek között. Bár az ő lányai már nagyobbak, de nem felejtette el mi mindenre van szüksége egy ovis korúnak, hogy jól érezze magát a bőrében.

A Szivárvány csoport piktorai:

Seres Enikő

Egerben végzett friss diplomás pedagógusként. 2017. augusztusától ez az első munkahelye. A gyermekek számára ismerős óvó néniként tért vissza hozzánk, hiszen két hónapos gyakorlatát is nálunk töltötte már. Kedves, szolid természetével Enikő egy nagyobb nővért is megtestesít a gyerekek számára. Sok tapasztalatot szerzett már ovinkban és a pedagógus minősítést is eredményesen

Holdonner Anita

Anita 2014 októberétől segíti a pedagógiai munkát. Jól tudja kamatoztatni azt a sok tapasztalatot az oviban, amit három gyermeke mellett gyűjtött és folyamatosan gyűjt. Rendkívül gyakorlatias, jól szervez és rugalmas: bármire megkérheted – még az utolsó pillanatban is – biztos, hogy segíteni fog. Ahhoz, hogy teljes erőbedobással hasznosíthassa gyakorlati ismereteit az oviban elvégzett egy dajka és egy gyógypedagógiai asszisztens képzést is.

Kaszó-Fényes Anita