Pedagógusaink

A nagy család felnőtt tagjai

Az új törvény szerint, ha adott év augusztus 31.-ig betölti a kisgyermek a 3. életévét nincs tovább mese – legalábbis ebben a tekintetben nincs – be kell íratni az oviba. Még ha a szülő felmentést kér és kap is a jegyzőtől – miután ő az óvodavezetővel és a védőnővel egyeztetett – ezért még maradhat otthon a csemete, ez sem tartható csak ötéves korig. Ha pedig már 5 éves kortól mindenképpen oviba kell járni a gyermeknek – amit ki-ki természetesen vagy esetleg tragédiaként él meg családi szinten – akkor legalább már egy olyan közösségbe járjon a csemete, ahol egy “második családban” érezheti magát. A Forrás Ovinál jó helyen jár az aggódó anyuka is: itt igazi otthonosság és szerető felnőttek várják.

Kondás-Maróti Sarolta, tavasz 2015 087

Saci néni előbb óvónőként, majd sokáig tanító néniként nevelgette a csemetéket a szépre-jóra; most ismét a kisebbik korosztályt vette szárnyai alá. Több évtizedes tapasztalattal, rendkívül nyugodt, kiegyensúlyozott és kedvesen határozott, következetes személyiségével valahogy mindig sikerül elérnie a legjobbat a gyermekeknél. Kedvenc hangszere a zongora, de szeret gitározni és persze énekelni. Türelmes vezető lévén emberileg és szakmailag jól kiegészítik egymást.

Pecsmán Anita

2017. augusztusában hívásunkra örömmel jött óvó néninek hozzánk. Gyakorló anyuka, aki családjával Mezőnyárádon él. Budapesten szerezte óvodapedagógus diplomáját az ELTE-en. Szívesen képezi magát a gyerekek érdekében és a maga örömére. Szakvizsgázott pedagógus az óvodai gyermektánc területén, de a társas kompetenciák és a kisgyermekek beszéd -és viselkedéskultúrájának fejlesztése terén is fejlesztette magát az évek során. Szereti a gyerekeket és célja, hogy minél több élményt, gyakorlati tapasztalatot szerezzenek a gyerekek óvodán kívül is. Szívesen végez különböző kézműves és egyéb alkotói tevékenységet.

Seres Enikő

Friss diplomás pedagógusunk, aki Egerben végzett. A gyermekek számára ismerős óvó néniként tért vissza hozzánk, hiszen tavasszal két hónapos gyakorlatát is nálunk töltötte. Kedves, szolid természetével egy nagyobb nővért is megtestesít a gyerekek számára Enikő és számukra ideális játszótárs. Mezőkövesden él szüleivel.

Sándor Jánosné Kata
A mára már több évtizedes tapasztalatait a saját hat gyermekével kezdte. Nagyon szereti a gyerekeket, 2018 őszétől foglalkozik a kiscsoportosainkkal. Ezt megelőzően dolgozott az ifjúságvédelem területén és eredményesen vezetett egy miskolci bölcsödét, míg hozzánk nem “csábítottuk.” Nagyon fontosnak tekinti, hogy már az óvodáskorúak is megtapasztalják Isten szeretetét.

Holdonner Anita

Anita 2014 októberétől segíti a pedagógiai munkát. Jól tudja kamatoztatni azt a sok tapasztalatot az oviban, amit három gyermeke mellett gyűjtött és folyamatosan gyűjt. Rendkívül gyakorlatias, jól szervez és rugalmas: bármire megkérheted – még az utolsó pillanatban is – biztos, hogy segíteni fog. Ahhoz, hogy teljes erőbedobással hasznosíthassa gyakorlati ismereteit az oviban elvégzett egy dajka és egy gyógypedagógiai asszisztens képzést is.

Keresztes Szilvia

, tavasz 2015 089

Tardon kezdett nálunk az iskolában és az óvodai csoportbontáskor került át az legkisebbek közé dajka néniként. Igazi “csendestárs” a munkatársai között. Pontosan és szorgalmasan végzi a háttér munkát vagy szükség szerint ügyel, játszik a gyerekek között. Bár az ő lányai már középiskolásak, de nem felejtette el mi mindenre van szüksége egy ovis korúnak, hogy jól érezze magát a bőrében.

Szentgyörgyi Boglárka

Bogi fiatalsága és kedvessége csendes szolgálatkészséggel, szerénységgel párosul. 2014 novemberétől vesz részt nagy kedvvel a minden napi teendőkben. Bármiben lehet rá számtani. Nem csak a rend és tisztaság biztosítása jelenti a feladatokat számára, hanem nagyon szeret közvetlen a gyerekekkel foglalkozni legyen az játék, vagy meseolvasás. Amikor lehetőség adódik erre, az élmény a gyerekeknek is. Ő ugyanolyan pót-anyukája a kicsiknek, akihez bátran, bizalommal bújhatnak, mint az óvoda többi munkatársa. Jelenleg otthon van pici fiával.

– Óvoda
– Események
– Galéria