A felvétellel kapcsolatban érdeklődni az iskolai +36 70/492-8471-es telefonszámon vagy e-mailben: [email protected] címen tudnak.

  1. Kód: 001 Gazda
  2. Kód: 003 Kertész
  3. Kód: 002 Kistermelői élelmiszer-előállító

3 évfolyamos szakközépiskolai képzés érettségi nélkül.

Belépési feltétel: befejezett alapfokú iskolai végzettség.

Felvételi követelmények: 

Tanulmányi eredmények alapján egészségügyi pályaalkalmassági követelményeknek megfelelés szükséges. A felvételi eljárás során figyelembe vesszük a vallási, világnézeti, felekezeti elkötelezettséget is.

Felvételi eljárás:

1. A jelentkező általános iskolai tanulmányi eredményeinek beszámítása: (70 pont).

A képzésekre jelentkezőknek az alábbi 7. év végi és 8. félévi tantárgyi eredményeit összegezzük: matematika, történelem, magyar nyelv és irodalom, idegen nyelv, biológia, technika és életvitel.

2. Szóbeli meghallgatás (50 pont).

A szóbeli meghallgatás, ismerkedő beszélgetés, melynek során vizsgáljuk a munkához való hozzáállást, az állatokkal való kapcsolatot, a gazdálkodási hátteret / szándékot. A jelentkező vallási elköteleződéséről is teszünk fel kérdéseket.

A képzésekre azon tanulási és figyelemzavarral küzdő tanulók is jelentkezhetnek, akik integráltan oktathatók. A jelentkezési laphoz a szakértői véleményt csatolni kell. Jelentkezésükkor vizsgáljuk – szaktól függően – az állatgondozáshoz való hozzáállást.

A tanuló családja az intézménybe jelentkezéssel tudomásul veszi, hogy előzetes, előre egyeztetett, kölcsönösen megfelelő időpontban ismerkedő családlátogatásra mennek az intézmény képviselői – iskolalelkész, leendő osztályfőnök – a családhoz.

Nézze meg bemutatkozó kisfilmünket: