Isten hozta művészeti iskolánkban!

“…tanáraink figyelő tekintettel követik tanítványaik haladását, fejlődését legyen az zeneművészet vagy képzőművészet. A sikeres billentyűleütés, határozott dallamvezetés, színekkel teli rajzlap öröm nekik, és öröm a gyermeknek. Azon munkálkodnak, hogy a személyiség gazdagodását, a lélek nemesítését, a bármilyen formában történő alkotást élménnyé és így valahogy maradandóvá tegyék…”

Bemutatkozás

„Áldom az Istent, hogy itt lehetek, hogy egy lehetek közületek.” Ez az idézet költözött bele a szívembe, mikor megismertem a Forrás Iskolát. Éreztem, hogy megtaláltam azt a helyet, ahol a zene szeretete által, hivatásom igazán kiteljesedhet. 2019. szeptemberétől látok el vezetői feladatokat az alapfokú művészeti iskolában. Ezt a rám bízott munkát örömmel és tiszta szívből végzem.

Művészeti iskolánk pedagógusai figyelő tekintettel követik tanítványaik haladását, fejlődését, legyen az zeneművészet vagy képzőművészet. A sikeres billentyűleütés, határozott dallamvezetés, színekkel teli rajzlap öröm nekik, és öröm a gyermeknek. Azon munkálkodnak, hogy a személyiség gazdagodását, a lélek nemesítését, a bármilyen formában történő alkotást élménnyé és így valahogy maradandóvá tegyék. A művészeti iskola pedagógusai, szakmai szeretettel, alázattal, lelkesedéssel végzik munkájukat életük egyik főtevékenységeként.

A gyerekek között vannak, akik kitartóak és vannak, akik hamar feladják a hangszeres tanulást. Sok esetben az otthoni bátorítás, ösztönzés, gyakoroltatás elmaradása a fő oka a lemorzsolódásnak. Nem csak az iskolai tanulásban, hanem a zenei tanulmányoknál is elengedhetetlen a szülői támogatás és számonkérés. Még ha ki is maradna valaki, másokban felbuzdul a vágy, hogy a helyükre lépjenek. A művészeti tanulmányok őket gazdagítják és más tanulmányaikban is segítik, de általa ők is gazdagíthatnak másokat.

Tanszakaink folyamatosan bővülnek, egyre színesebb a hangszerpalettánk. A gyerekek tanulhatnak zongorán, szintetizátoron, furulyán, fuvolán, hegedűn, dobon.

Művészeti iskolánk kiváló eredményekkel büszkélkedhet. Számos versenyeredményünk van, melyek között volt már nemzetközi aranyérem, számos országos megmérettetésen elért dobogós eredmények és sok-sok helyi, regionális versenyről hoztunk már el különböző díjakat.

Garamvölgyi-Bene Beáta
Művészetoktatási vezető