Művészeti iskola

Három grácia, a hölgy, meg a vitéz

Hálaadó2013 044Figyelő tekintettel követik tanítványaik haladását, fejlődését legyen az zeneművészet vagy képzőművészet. A sikeres billentyűleütés, határozott dallamvezetés, színekkel teli rajzlap öröm nekik, és öröm a gyermeknek. Azon munkálkodnak, hogy a személyiség gazdagodását, a lélek nemesítését, a bármilyen formában történő alkotást élménnyé és így valahogy maradandóvá tegyék. Az óvodai, iskolai tantestületben sokan muzikálisak, játszanak hangszereken, szeretnek énekelni, kézműves, kreatív dolgokkal foglalkozni. Ők viszont, mint a művészeti iskola pedagógusai, szakmai szeretettel, alázattal, lelkesedéssel végzik ezt életük egyik főtevékenységeként.

20150601_130523Családi szinten nem mindenki engedheti meg vagy fordít gondot arra, hogy különböző művészetekkel ismertesse meg gyermekét, akár áldozzon arra időt, pénzt, háttér támogatást, hogy a gyermek foglalkozzon is vele. A Forrás Oktatási Központ vezetősége fontosnak látja, érzi, hogy minél több diákjának biztosíthassa ezt, kinek-kinek az érdeklődésének megfelelően.

 

20150527_134126Ebben a vidéki kis iskolában mód van erre, melyet térségünkben kevés alapfokú intézmény mondhat el magáról. 2013-ban indult mindez és még csak az alapoknál tartunk, de nem eredmény nélkül. A gyerekek között vannak akik kitartóak és vannak, akik hamar feladják a hangszeres tanulást. Sok esetben az otthoni bátorítás, ösztönzés, gyakoroltatás elmaradása a fő oka a lemorzsolódásnak. Nem csak az iskolai tanulásban, hanem a zenei tanulmányoknál is elengedhetetlen a szülői támogatás és számonkérés. Még ha ki is maradna valaki, másokban felbuzdul a vágy, hogy a helyükre lépjenek. A művészeti tanulmányok őket gazdagítják és más tanulmányaikban is segítik, de általa ők is gazdagíthatnak másokat.

 

 

 

Tanáraink, akikről az egyes művészeti ágaknál olvashatsz bővebben.:

Árvai Beáta, furulya-oboa
Garamvölgyi-Bene Beáta, furulya
Juhász Tiborné – képzőművészet, drámajáték
Szendrei Klára – szolfézs
vitéz Bacsi József – szintetizátor
Mrena Csongor – gitár
Csíki Lilla – furulya
Nyíri Zsolt – hegedű
Petró Csaba – zongora

Köszönet: Nagyné Rózsa Zsuzsanna tanárnőnek, aki a zenetagozat elindításában, működtetésében a kezdetektől hat éven át nagy segítséget nyújtott és magas színvonalon oktatta a zongorát.

 

A művészeti iskola házirendjével ITT ismerkedhetsz.