Tisztelt Szülők!

Egyre több gyermek hiányzik különböző tünetekkel. Hangsúlyozottan szeretnénk a Kedves Szülők figyelmét felhívni, hogy az óvodai/iskolai hiányzást igazolni kell járvány idején is.

  1. Az iskolában a szülő 3 napot igazolhat egy tanév során. Ezt az igazolást is be kell írni a gyermek tájékoztatójába, ellenőrzőjébe. Ha valaki a felsorolt tünetek valamelyikét, vagy ezek közül többet észlel a gyermekén, akkor kérjük, hogy ne engedje a gyermeket közösségbe a legenyhébb tüneteinek jelentkezése esetén se.

Tünetek:
– láz
– fáradtság
– száraz köhögés
– izomfájdalom
– orrdugulás
– orrfolyás
– torokfájás
– hasmenés
– légszomj
– hidegrázás
– fejfájás
– hirtelen fellépő íz-és szaglásvesztés

  1. Azon gyermek, akinek tartós, krónikus betegségéről az iskolába eljuttatott orvosi igazolása van felmenthető – az igazgatóhoz címzett kérelemre, igazolással – az iskolába járás alól. Az ő hiányzását az orvos előre kiállított igazolása miatt nem kell vezetni.
  2. Ha beteg lett valaki a saját háziorvosát kell értesítenie és az utasításai szerint kell eljárni. A felépülést követően 5 napon belül le kell adni a hiányzásról az igazolást osztályfőnöknek.

Amennyiben a hiányzásokat nem tudja a szülő/tanuló elfogadhatóan igazolni, igazolatlan hiányzásnak minősül. Munkatársaimmal együtt megértjük, ha a mostani fertőző időszakban aggódik a szülő a gyermekéért, de a jelenlegi utasítások szerint az általános iskolásoknak nem a digitális tanrend van érvényben. A betegség idején a tanulónak a legtöbb órára van lehetősége online bekapcsolódnia a betegség miatti lemaradás minimalizálása érdekében. A tananyag bepótlása a tanuló kötelessége, ami értelemszerűen kisebb nehézséget fog jelenteni neki, ha betegsége alatt online részt vesz az órákon. Az EMMI jelenleg nem engedi meg, hogy a szülő fertőzéstől való félelme miatt egészséges gyermekét otthon tartsa. Kérem a fentiek tudomásul vételét, a Tisztelt Szülők megértését, együttműködését.

Tard, 2020.11.12.

Üdvözlettel:
Guba István intézményvezető