A Bibliához kapcsolódó utolsó heti játékunk 1-11. osztályosoknak, akár játékos kedvű felnőtteknek is szól! Válassz az alábbi feladatok közül legalább egyet, vagy akár mindet és nyerj! Nem csak sütemény, vagy csoki a tét: képes Bibliát is kapsz!

A 4. hét feladatai:

 1. BESZÉLGETÉS ISTENNEL
  a./ ÍRD ÁT, ÍRD ÚJRA! Olvasd el a Máté evangéliuma 6. rész 5-től 15.-ig verseit. Ezen belül találod a Mi Atyánk kezdetű ismert imádságot. A feladatod: az imát, vagyis annak tartalmát, lényegét saját szavaiddal, értelmezéseddel gondold, és írd újra.
  b./ MOZAIK IMÁK: Írj rövid, 3 soros imákat úgy, hogy az egyes sorok első szavai az IMA szó egy-egy betűjével kezdődjenek, tehát az első soré az I-vel, a második az M-mel a harmadik az A betűvel. A fentieket leadhatod papíron, vagy megküldheted a [email protected] címre. 
 2. ISTEN BESZÉDE
  a./ MEMORIZÁLD AZ IGÉT! Keresd meg, olvasd el és tanuld meg az alábbi bibliai verseket, és ezt kell felmondanod: Pál apostol levele a Galatákhoz 5, 22-23. Rögzítsed a fejedben azt a bibliai helyet is, ahol olvastad a megtanulandó részt.
  b./ JELENÍTSD MEG AZ IGÉT! A fenti bibliavers „gyümölcsei” közül válassz ki egyet, akár többet, vagy mindet és jelenítsd meg. Rajzolhatsz, festhetsz A/4 méretben, bármilyen ötletet, technikát választhat síkban vagy térben, akár digitális formában, de készíthetsz rövid – max. 1 perces – videot is. A digitális alkotásokat erre a címre küldd meg: [email protected].
 3. MINDEN NYELVEN!
  Hallgasd meg a dalt és fordítsd le a szövegét. Bármilyen segédeszközt használhatsz. A tényleges versszak rövid, igazából csak 2 versszak. A sok az ismétlődést, valamint az ének alatti szöveget sem kell lefordítani. Add le papíron, vagy küldd a fenti e-mail címre.
  Előadó: Hezekiah Walker New Video “Every Praise”
  Ének: https://www.youtube.com/watch?v=UuuZMg6NVeA
  a./Az énekszöveg kapcsán lesz majd a kérdés.

+1   MENTŐKÉRDÉS csak azoknak, akik a fenti kihívások bármelyikében indulnak: Melyik bibliai vers ennek a tanévnek a vezérigéje, és hol található pontosan a Bibliában? Készülj ebből is, mert lehet, szükséged lesz rá.

HATÁRIDŐ: 2021.06.11. péntek, vagyis ekkor kell leadnod mindent, válaszolsz a kérdésre, felmondod megtanult igeverset az óraközi szünetekben, vagy kapod a mentő kérdést. A „nyereményed” annyi süti, édesség, amennyi feladatban eredményesen részt veszel.

Segítséget kérhetsz, kaphatsz, de kérdezhetsz is Tibor bácsitól.

TARTS VELÜNK, KERESD A MEGOLDÁST A BIBLIÁBAN, MERT, AKI KERES, TALÁL! Lukács 11,10