„aki keres, talál…” Lukács 11,10

A Bibliához kapcsolódó játék 1-11. osztályosoknak (akár játékos kedvű felnőtteknek is szól) és négy-öt héten át tart! Válassz az alábbi feladatok közül legalább egyet, vagy akár mindet és nyerj! Nem csak sütemény, vagy csoki a tét!

A 3. hét feladatai:

  1. KÉPREGÉNY KAVALKÁD!
    a./
    Olvasd el a Jónás próféta könyvét. A történetet kétszer három négyzetből álló képregényben rajzold le A/4 méretben. Színezd is! Adj neki egy általad választott rövid, ötletes címet, ami szintén jelenjen meg a képregényben. Szöveget nem szükséges a képkockákhoz írni, elég, ha csak képekkel mondod el a történet főbb eseményeit. Neved az alkotás hátoldalán legyen feltüntetve.
    b./Magát a történetet jól ismerd meg, mert a történethez kapcsolódóan felteszünk majd egy kérdést. Ha helyesen válaszolsz, plusz jutalom jár érte.
  2. MEMORIZÁLD AZ IGÉT! Keresd meg, olvasd el és tanuld meg az alábbi bibliai verseket, és ezt kell felmondanod: Pál apostol első levele a Korinthusiakhoz 13, 4-8a. (A 8a. azt jelenti, hogy a 8. versnek csak az első mondatát kell tudni.) Rögzítsed a fejedben azt a bibliai helyet is, ahol olvastad a megtanulandó részt.

+1   MENTŐKÉRDÉS csak azoknak, akik a fenti kihívások bármelyikében indulnak: Melyik bibliai vers ennek a tanévnek a vezérigéje, és hol található pontosan a Bibliában? Készülj ebből is, mert lehet, szükséged lesz rá.

HATÁRIDŐ: 2021.06.04. péntek, vagyis ekkor kell leadnod az alkotásokat a suliban, válaszolsz a történethez tartozó kérdésre, illetve felmondod a megtanult igeverset az óraközi szünetekben, vagy kapod a mentő kérdést. A „nyereményed” annyi süti, édesség, amennyi feladatban eredményesen részt veszel. Plusz ajándék: képes Biblia!

Segítséget kérhetsz, kaphatsz, de kérdezhetsz is Tibor bácsitól.


TARTS VELÜNK, KERESD A MEGOLDÁST A BIBLIÁBAN, MERT, AKI KERES, TALÁL!