„aki keres, talál…”Lukács 11,10
A Bibliához kapcsolódó játék 1-11. osztályosoknak (akár játékos kedvű felnőtteknek is szól) és négy-öt héten át tart! Válassz az alábbi feladatok közül legalább egyet, vagy akár mindet és nyerj! Nem csak sütemény, vagy csoki a tét!

A 2. hét feladatai:

 1. PÜNKÖSDI KREATÍV
  1. Olvasd el az Apostolok cselekedetei 1. rész 1-15 verseket és az Apostolok cselekedetei teljes részt.
  2. Magát a történetet is jól ismerd meg, mert a történethez kapcsolódóan felteszünk majd egy kérdést. Ha helyesen válaszolsz, plusz jutalom jár érte.
  3. Készíts a Pünkösd ünnepéhez kapcsolódóan bármilyen ötletes kézműves alkotást, ami a bibliai leíráshoz kapcsolódik. Technika, anyag és méret megkötés nincs.
 2. MEMORIZÁLD AZ IGÉT!

Keresd meg, olvasd el és tanuld meg az alábbi bibliai verseket, és ezt kell felmondanod. Apostolok cselekedetei 2. rész, 37 – 39 vers. Tudnod kell a bibliai helyet is megnevezni, ahol olvastad a megtanulandó részt.

 1. EZ A BESZÉD!
  Nézd meg figyelmesen a két rövid videot:
  1. https://www.youtube.com/watch?v=5YW7qqYYHrM&t=2s
  2. https://www.youtube.com/watch?v=sFfDMNXQCo4&list=PLk75pL543jqy60hqjUAqNbfXsqn0VrffS&index=16
  3. Ha megvan az a.) része a feladatnak, akkor a kérdésre is tudsz válaszolni.

+1   MENTŐKÉRDÉS azoknak, akik a fenti kihívások bármelyikében indulnak: Melyik bibliai vers ennek a tanévnek a vezérigéje, és hol található pontosan a Bibliában? Készülj ebből is, mert lehet, szükséged lesz rá.


HATÁRIDŐ:

A fenti 1. és 2. feladat határideje: 2021.05.28. péntek, vagyis ekkor kell leadnod az alkotásokat a suliban, válaszolsz a történethez tartozó kérdésre, illetve felmondod a megtanult igeverset az óraközi szünetekben, vagy kapod a mentő kérdést. A „nyereményed” annyi süti, édesség, amennyi feladatban eredményesen részt veszel.

Segítséget kérhetsz, kaphatsz, de kérdezhetsz is Tibor bácsitól.
TARTS VELÜNK, KERESD A MEGOLDÁST A BIBLIÁBAN, MERT, AKI KERES, TALÁL!