Növeld a hitünket

Keresztény intézményként nemcsak az értelmi, érzelmi és erkölcsi nevelés, fejlesztés a feladatunk, hanem a hit fejlesztése is.

Ez az üzenet és egyben cél is kb. 6 évvel ezelőtt fogant meg bennem, amikor olvastam M. Basilea Schlink „Ezek tények” c. könyvét, amit az ő „Kánaánjuk” építéséről írt. Isten imádságukra adott csodáit látva mondta nekik az egyik hitetlen kőműves: „itt lehet hinni tanulni.”

Én egy olyan intézményt szeretnék vezetni, ahol a dolgozók és a diákok is együtt tanulnak hinni. Egyik kedvenc íróm, Müller György mondta: élete elején csak 50 fontig tudott bízni az Úrban, később 500, majd élete végén akár 5 millióig is, tehát lehet növekedni a hitben. Azt is megtapasztalta, hogy a hitet a lehetetlen, kétségbeejtő helyzetek tudják leginkább növelni. A mi helyzetünk is hasonló.

Emberileg nézve nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Jelenleg béreljük az iskolaépületet, szerződésünk 2019 júniusában lejár. Mezőkövesd városrendezési terv módosítása – ahol építkezni szeretnénk – nem tudni mikorra valósul meg, reménykedünk, hogy áprilisra (csak utána kaphatunk építési engedélyt). Valamint nem tudom, hogy az adományok milyen ütemben fognak érkezni, így hogyan állapodjak meg kivitelező cégekkel ekkora volumennél, és ennyi bizonytalansági tényező mellett?

Ideális tehát az állapot, hogy nőjön a hitünk, mert: „az Istennél semmi sem lehetetlen!”
Hogy kapcsolódhatsz ehhez?
Építs velünk együtt iskolát. Mire gondolok?
Ha részese vagy egy hitbeli folyamatnak, annak megtapasztalásai és eredményei is a tieid lesznek. A projekt megvalósulásához válassz ki valamilyen támogatási formát (ima, fizikális segítség, pénzügyi segítség, támogatók keresése…) forgasd a szívedben, imádkozz érte, gondolkozz rajta, oszd meg velünk.
Iratkozz fel hírlevelükre, így értesülhetsz az aktuális harcainkról és bizonyságainkról.