Határtalanul 2017-2018

Kirándulás HATÁRTALANUL!

VÁGjunk bele! Fedezzük fel a Vág völgyét!

2018. június 6-án több napos kirándulásra indult Szlovákiába a Határtalanul program keretében iskolánk 7. osztálya.

Olvassunk bele a tanulók beszámolóiba…

„Az első megálló Alsósztregovában a Madách-kastély volt. Ott megismertük Madách Imre életét és munkásságát. Fő műve az Ember tragédiája. Ezután megkoszorúztuk az Ádám szobrot. … Nagyon jó kirándulás volt, ami az osztályközösségen is javított” (K.J.)

„Aztán mentünk Deákiba, ahol egy Magyar Alapiskola 7. osztályosainak életét, szokásait ismerhettük meg.  Mi megmutattuk a matyó kultúra jellemzőit. Ezután mentünk a deáki templomba, ahol találkoztunk Irénke nénivel, aki lelkesen elmesélte a templom, és a Szent Korona történetét.

Mivel sokat esett az eső, Nagyszombaton, a főtéren egy rövid sétát tettünk. …Nagyon jól éreztem magamat, és remélem lesz még egyszer ilyen alkalom, hogy elmenjek ebbe a szép országba” (J.A.E.)

„Megismerkedtünk három szlovák középiskolással a szálláson, akikkel jókat beszélgettünk angolul. Másnap felmentünk a trencséni várba. Az egyik tanuló előadásából megismertük a vár történetét.” J.D.

„Utolsó nap Pozsonyba mentünk várat nézni, majd a bősi vízerőműhöz mentünk… Nagyon tetszett a kirándulás, életem legjobb utazása volt. Megismerhettem különféle szokásokat, embereket is. Hálás vagyok a tanároknak, hogy vigyáztak ránk, és elvittek minket.” (V.V.N.)

Külön köszönjük a Deáki Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola tanárainak és 7. osztályának, hogy örömmel fogadták osztályunk látogatását és az alábbi rajzot készítették számunkra: